Johan en Thijsje Luijmes verhuisden in 1961 naar Schuinesloot, 1e generatie op nr. 144
Johan en Thijsje begonnen een gemengd bedrijf
de aardappels werden met de hand gepoot
Ploegen gebeurde met een paard
Johan aan het hooien in het kavelbos '83
2e generatie: Hans Luijmes en Betsy v.d. Linde
Hans en Betsy specialiseren zich in de melkveehouderij
Na jaren melken gaan in 2010 de laatste koeien door de melkstal
De derde generatie: Eva Slaa en Stefan Luijmes
Het tuinieren zat er bij Stefan al vroeg in!
Er worden boeketten samengesteld voor de huisverkoop.
Zantedeschia's, verschillende soorten Phloxen en siergras: een prachtige combinatie!
De eerste pioenrozen worden samen met Eva met de hand gerooid.
Het areaal pioenrozen bedraagt inmiddels 1 hectare. Zie www.pioenenbestellen.nl voor meer info
De pioenrozen worden vervoerd met een van opa's eerste trekkers: de MF 135

Over ons: 3 generaties in Schuinesloot

Geschiedenis Schuinesloot en bedrijf:

De naam Kwekerij 't Lutterveld is gebaseerd op de geschiedenis van Schuinesloot: De streek ten noorden van de Lutter Es (Lutten, Oud Lutten) was vroeger een vrijwel onbewoond veengebied, dat naadloos aansloot op het Drentse Hooge Veen. Het stond bekend als het Lutterveld. Toen het veen in de 19e eeuw ontgonnen werd vestigden zich her en der veenarbeiders. Het westen van het Lutterveld werd ontgonnen door Duitse grondbezitters die hun arbeiders vanuit de omgeving van Osnabrück hier naar toe haalden. Deze veenarbeiders waren vrijwel allemaal Rooms Katholiek. Men ging wonen op de hoger gelegen (haren) stukken grond (slagen): Slagharen. Vandaar dat Slagharen tot vrij recent een zeer katholieke enclave in overwegend Protestants gebied was. In het oosten van het Lutterveld woonden vooral Protestantse veenarbeiders en boeren, waaronder ook een flink aantal Gereformeerden. Tot in de dertiger jaren (1930) was het leven in de veengebieden op z'n zachtst gezegd schraal: kleine huisjes, veel wijken en zandpaden. 

De familie Luijmes trok in 1961 vanuit Barneveld richting Schuinesloot. Johan en Thijsje Luijmes betrokken de boerderij aan de Schuineslootweg waar ze een gemengd bedrijf opzetten: 7 koeien en 300 kippen. Later nam zoon Hans samen met zijn vrouw Betsy het bedrijf over en specialiseerden ze zich in de melkveehouderij. Na jaren melken zijn er tegenwoordig geen koeien meer te vinden op de boerderij. De derde generatie (Stefan) houdt zich liever bezig met planten, vandaar de overstap naar de boomkwekerij!

Volg ons

Kort over ons

Onze kwekerij is gevestigd in het oosten van Nederland. Ons specialisme is het rooien en verplanten van oude fruitbomen. Daarnaast vindt u bij ons een uitgebreid assortiment pioenrozen. We proberen zoveel mogelijk bijzondere rassen te telen. Kwekerij 't Lutterveld levert zowel aan bedrijven als particulieren.

Adresgegevens

Kwekerij 't Lutterveld
Contactpersoon: Stefan Luijmes 
Schuineslootweg 142 a 
7777 ST  Schuinesloot 
T: 06-22136282 
F: 08 4867 2087